top of page

 Toten Janitsjar

Ola Fredheim Haug

 August 2024

Ola.jpg

Hei, Ola

Du vil kanskje fort legge merke til at vi er 2 bergensere i korpset. Vi "bobler" litt mer enn "Totninger". (Ikke det av vi trenger å spille Jan Eggum, selv om "Lillebror Per"  og "Jomfru" høyst diggbarte låter. He he )

Jeg har tenkt litt på musikkvalg. Og vil bare fortelle "litt" om TJ.

For det første: Messingen er understimulert. Tidligere dirigent har, etter min mening, overfokusert på treblås. Vi på messingen (og slagverk) har omtrent zzzzzzovet bak notestativene. Jeg personlig er SULTEN på utfordring, og tror det er flere. Men vi øver svært lite hjemme. Det er en kjennsgjerning for de fleste. Men vi skjerper oss ved seminarer og ved oppkjøring nær oppdrag.

70% av musikantene stemte på ny dirigent.

Så ca 1/3 av musikantene liker det gamle-og-trauste. "Sviskelåter fra 1950-tallet samt laaange soliststykker som messingen"komper" hel- og halvnoter til.

"Grevling i Taket" var noe av det morsomste vi spilte i vår.  Så slike låter er artig avbrekk.  Det er "digg" å spille låter man kjenner i ryggmargen, som f.eks pilatus. Den vil jeg gjerne spille igjen.

På de siste 2 konsertene har det vært ca 30-35 i salen.
TJ burde vise seg mer ute for publikum. Bli et attraktivt korps å "booke" til godt betalte oppdrag.

PS Trompetene glemmer fort at styrkegraden "piano" ikke er "mf "eller "f".  (Ikke "rund" klang) 

Et irritasjonsmoment for flere, når vi skal spille unisont "piano". Og det har hent vi har glemt å stemme paukene til større konserter.. sånn ca de to siste årene.

17mai.jpg

Liten beskrivelse av musikkgruppa.

Juffer - slår virkelig til når de får noe "knask" å bryne seg på

Tuba - har dempet seg kraftig, at man nesten ikke hører dem lenger. De har trolig "lukket seg" etter en skarp kommentar fra tidl.dirigent (er min oppfatning)

Saxofoner - for en flott rekke. Jeg skulle ønske baritonsaxofonen kom mer frem!

Walthorn- jeg har blitt totalt bergtatt av Annette på walthorn. Det har slått meg at dette instrumentet er en forlengelse av trombonen. Walthorn overtar liksom de lyse tonene trombonen ikke rekker. Er det mulig å få frem et samspill mellom trombone og Walthorn

på en av låtene?  <3 <3 <3

Trombone:

vi har noen tromboniser,  som ikke spiller så vakkert ( for å si det sånn ) er sein med å lese noter, men de viser "glød" om de får litt utfordringer, noe som hørres sjarmerende fint ut!
Den ene 3. trombonisten er en skjult skatt, som fortjener å komme frem. Man merker at aldreren sniker seg på, så tiden er NÅ, hvis han skal få sjansen til å skinne. (synes jeg ) Knut er glad i jazz, og er råflink med bassrytmer. Sinnsyk god klang når han "trør" til!

Jeg ønsker selvsagt en gang å få spille SOLO, men 2. trombonister pleier ikke å få den muligheten, men kanskje i fremtiden? (Knut først!)

Jeg bøyer meg i støvet for Javert / Jean Veljan i Les Miserable (trombone versjon som inspirasjon)

Det er lov å drømme :-)

(Jeg er ikke så glad i jazz.

Musical / Norsk Pop / 80-90 tall / ballader er topp!

Hvem liker vel ikke Lloyd Weber og Disney?
Frozen , Lion King og Les Miserables

17mai.jpg
bottom of page